Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mitől gyerekbarát egy szálláshely?

Elkezdődött a nyári szezon, a szálláshelyek  frappánsabbnál frappánsabb szlogenekkel és verhetetlen ajánlatokkal próbálják lenyűgözni a pihenni vágyókat. Igyekeznek bevonni a családosokat is. Igazuk is van! Miért nem mehetne egy egy-vagy többgyermekes család szállodába, hotelbe? Rengeteg helyen láthatjuk, hogy az ajánlaton szerepel pozítivumként, hogy a hely baba- és gyermekbarát. De mit is takar ez pontosan?

Fotó: unplash.com

Összegyűjtöttem pár dolgot, ami szerintem elengedhetetlen a családbarát "cím" eléréséhez - hiszen a gyerekek nem egyedül mennek, fontosnak tartom, hogy a szülők is komfortosan érezzék magukat és számukra is pihentető legyen az ott töltött idő.

Elsődleges szempontnak tartom, hogy elérhető legyen olyan lakrész, ahol a család kényelmesen elfér , legyen az lakosztály, szoba vagy apartman. Nem foglal túl sok helyet egy utazó kiságy, de ha tud biztosítani a vendéglátóhely, akkor az jó pont. Gondolom mindenki ismeri azt az érzést, amikor fél óra tetriszezés után már egy gyufaszálat se lehetne bepréselni a kocsiba, ilyenkor bizony áldás egy ilyen szolgáltatás, pláne ha több gyerekkel megyünk. Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném a babakádat és az etetőszéket is, persze mindkettő nélkül ki lehet bírni pár napot, de csak kényelmesebb, ha van.

Legyen játszókuckó! Bármikor rosszra válthat az idő , ami miatt borulhat a napi tervünk. Mindenkinek jó, ha gyerekek nem a szobában unatkoznak , nem zavarnak másokat az esetleges hangoskodással, szaladgálással. Ide sorolnám még a gyerekmedencét, ha rendelkeznek fürdőzésre tervezett résszel.Nem utolsó szempont, ha a játszókuckóban van lehetőség gyermekfelügyeletre, így a felnőtteknek is juthat egy kis extra kikapcsolódás.

Szerepeljen a napi menüben  vagy az étlapon olyan étel, amit a lurkók is szívesen fogyasztanak.

Nagyon fontos, hogy a személyzet türelmes legyen és kedves.

Számomra ezek a főbb elvárások. Te mit gondolsz erről?

0 Tovább

Mire figyelj anya a melegben?!

Fotó:Photo by chuttersnap on Unsplash

Nyakunkon a nyári szünet és a jó idő.

Mire érdemes odafigyelni , ha gyerekekkel indulunk útnak?

A egyik legfontosabb a folyadékbevitel, lehetőleg víz formájában történjen.

A következő hasonlóan lényeges dolog a fényvédelem , pár óránként kenjük újra  a gyereket főleg, ha vízben lubickolnak. Ne feledkezzünk meg a sapkáról sem, nem csak a napszúrás ellen véd, de a fejbőrt is valamelyest védi a káros UV sugárzástól. Lehetőleg vékony, világos darabot válasszunk. Szerencsésebb, ha a többi ruha ruhadarab is hasonló!

Ne tartózkodjunk a tűző napon

Ne takarjuk le a babakocsit, sem textilpelussal, se mással! (esetleg az erre a célre kapható lyukacsos , szellőző szúnyoghálóval, ami a berepülök rovaroktól védi a kicsit) Árnyékolásra használjunk a kocsira rögzíthető napernyőt!

Soha ne hagyjunk gyereket felügyelet nélkül az autóban, még akkor se,ha alszik!

Ha valamilyen csípést kezelünk, akkor ellenőrizzük, hogy a készítmény nem okoz-e fényérzékenységet.

0 Tovább

Nem kell  minden babának supinált cipő

Észrevétlenül suhannak a hónapok és mire észbekapunk a babánk már feláll, majd lépegetni és végül járni kezd, ideje lecserélni a kocsi a cipőt egy igazi darabra, de ez az egyszerűnek tűnő dolog nem is annyira az. Túlzás nélkül mondhatom, hogy kismillió fajtával találja magát szembe az mber, amikor kutakodni kezd a témában. Vannak csilivili és ronda darabok, cipőfűzővel, tépőzárral vagy cipzárral, magas szárral, rövidszárral, de mégis melyik a megfelelő? Mi alapján válasszunk?

Fotó:Photo by Amanda Belec on Unsplash

"Milyen legyen a baba első cipője?"-Népszerű a kérdés az anyukák között.

Amikor járni kezd a baba a bokája befelé dől, ez teljesen természetes jelenség, ilyenkor elég egy olyan cipőt választanunk, ami tartja a bokát , nem túl merev és nem csúszik a talpa - én jobban preferálom, ha tépőzáras, viszont, ha túl lapos vagy túl magas a gyermekünk lábfeje, akkor jobb választás lehet a fűzős.

Supinált cipőre akkor van szükségünk, ha a baba bokája 10 foknál jobban dől befelé. A cipőtalpa  kifelé dől, ezzel megemelve a bokát és csökkentve a dőlésszögét.  Ha ezt a cipőt egy olyan babára adjuk, akinek nem lenne rá szüksége,akkor inkább ártunk vele, mint használunk.

Én azt javaslom, hogy mielőtt elindulnánk cipőt venni kérjük ki a gyerekorvosunk vagy egy ortopédus véleményét!

0 Tovább

5csemete

blogavatar

Gondolatok a nagycsaládosságról. Bepillantás a mindennapjainkba.

Utolsó kommentek