A nyári szünet sok fejtörést tud okozni a szülőknek, nemcsak a gyerek elhelyezése miatt, de a nyaralást és egyéb nyári programokat illetően is.

Ha megtehetitek engedjétek a gyermeket táborozni, ezek általában életreszóló élmények. Új kalandok, új ismertségek. Ha nem szeretnétek őt napokra messze tudni magatoktól vagy nem engedhetitek meg magatoknak, akkor jó alternatíva lehet a napközis tábor, ezek általában valamilyen tematikához kötődően indulnak. pl. kézműves, foci, sakk, informatikai. Reggel odamegy és este veletek vacsorázik , napközben, pedig rengeteg új dolgot tanul.

Fedezzetek fel új helyeket. Látogassatok el, akár a saját településeteken belül, új játszóterekre, keressetek szökőkutakat, vizes játszóteret vagy pattanjatok buszra/vonatra és utazzatok a legközelebbi nagyvárosig, egyetek egy fagyit egy új helyen. Sok helyen vannak kis kiállítások (pl.pláza, művelődési ház, könyvtár),  ingyenes koncertek, gyerek,-szabadtéri programok, amiket a város honlapján vagy facebook oldalán előre összegyűjthettek. Vigyetek magunkkal enni, - és innivalót. TIPP: előző este fagyasszátok le vizet és még fagyosan tegyétek el,amikor indultok.

Vannak üzletek, vendéglátóhelyek , ahol a jó bizonyítványért ajándék jár. pl. fagyi, üdítő. Járjatok nyitott szemmel!

Kerti parti.  Süssetek szalonnát, grillezzetek zöldségeket , egyetek hamuban sült krumplit, aludjatok sátorban, akár osztálytársakat is hívhattok vendégségbe. Hatalmas élmény lesz!

Keressetek geoládát! Nézzetek utána, hogy hová rejtettek a környéketeken. Egy gps-re vagy okostelefonra lesz szükségetek, mert koordináták alapján kell megtalálnotok, ezenkívül legyen nálatok még egy toll és valami apróság, amit beletesztek, cserében viszont tiétek lehet a "kincs", amit rejt. Igazán izgalmas szórakozás. (kislapátra vagy pici ültetéshez használt ásóra is szükség lehet)

nyári szünet  ötletek  programok  olcsó  családi  geoláda  kirándulás  sátrazás  ingyenes programok
Fotó:Photo by Josh Hild on Unsplash

Összegyűjtöttem pár dolgot, amire érdemes figyelni a melegben, ha érdekel kattints ide.