Elkezdődött a nyári szezon, a szálláshelyek  frappánsabbnál frappánsabb szlogenekkel és verhetetlen ajánlatokkal próbálják lenyűgözni a pihenni vágyókat. Igyekeznek bevonni a családosokat is. Igazuk is van! Miért nem mehetne egy egy-vagy többgyermekes család szállodába, hotelbe? Rengeteg helyen láthatjuk, hogy az ajánlaton szerepel pozítivumként, hogy a hely baba- és gyermekbarát. De mit is takar ez pontosan?

Fotó: unplash.com

Összegyűjtöttem pár dolgot, ami szerintem elengedhetetlen a családbarát "cím" eléréséhez - hiszen a gyerekek nem egyedül mennek, fontosnak tartom, hogy a szülők is komfortosan érezzék magukat és számukra is pihentető legyen az ott töltött idő.

Elsődleges szempontnak tartom, hogy elérhető legyen olyan lakrész, ahol a család kényelmesen elfér , legyen az lakosztály, szoba vagy apartman. Nem foglal túl sok helyet egy utazó kiságy, de ha tud biztosítani a vendéglátóhely, akkor az jó pont. Gondolom mindenki ismeri azt az érzést, amikor fél óra tetriszezés után már egy gyufaszálat se lehetne bepréselni a kocsiba, ilyenkor bizony áldás egy ilyen szolgáltatás, pláne ha több gyerekkel megyünk. Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném a babakádat és az etetőszéket is, persze mindkettő nélkül ki lehet bírni pár napot, de csak kényelmesebb, ha van.

Legyen játszókuckó! Bármikor rosszra válthat az idő , ami miatt borulhat a napi tervünk. Mindenkinek jó, ha gyerekek nem a szobában unatkoznak , nem zavarnak másokat az esetleges hangoskodással, szaladgálással. Ide sorolnám még a gyerekmedencét, ha rendelkeznek fürdőzésre tervezett résszel.Nem utolsó szempont, ha a játszókuckóban van lehetőség gyermekfelügyeletre, így a felnőtteknek is juthat egy kis extra kikapcsolódás.

Szerepeljen a napi menüben  vagy az étlapon olyan étel, amit a lurkók is szívesen fogyasztanak.

Nagyon fontos, hogy a személyzet türelmes legyen és kedves.

Számomra ezek a főbb elvárások. Te mit gondolsz erről?