Pár év az egyik szülői értekezleten az egyik szülő beszélt arról,hogy a lánya a csillagjegye miatt viselkedik önfejűen . Néhány hónapja, pedig egy ismrősöm mondta,hogy már bizony utána olvasott annak, hogy a horoszkópja szerint hogyan lehetne zöldágra vergődni a gyerekével, mert egyre nehezebben viseli, ahogy a csemete folyton dacol vele.

Alapjáraton nem zárkózom el a témától, általában az éves horoszkópom is elolvasom,de arra még nem gondoltam,hogy eszerint kellene nevelne a gyerekeket . A legutóbbi témával kapcsolatos beszélgetés alkalmával bizony rákerestem és meg is lepődtem, hogy a csillagjegyek főbb jellemzői bizony tökéletesen illenek a gyerekeimre, de azért főként továbbra is a saját nevelési elveimet követem.

Összegyűjtöttem pár jellemzőt:

Ikrek

Érdeklődő, sokoldalú nyughatatlan, kommunikatív, kíváncsi. Szereti megosztani új tudását, beszédes. Nem szeret egyedül lenni. Szereti a rejtvényket, találós kérdéseket, logikai feladatokat, bármit ami gondolkodásra ösztönzi. Utál várakozni, ilyenkor gyakran végez pótcselekvést.

Rák

Érzelmes, hirtelen és gyors hangulatváltó. Gyakran mesél a múltról és idegeskedik a jövőn. Félénk, de szívesen segít másokon. Erősen kötődik a családhoz. Békeszerető. Kérés nélkül is segít. Szelíd.

Oroszlán

Kreatív. Gyakran szeszélyes. Tudja, hogy hathat másokra, szeret irányítani. Játékos, őszinte, vidám. Fontos számára az igazságosság. Érzelmeit látványosan fejezi ki

Szűz

Hajlamos kritizálni. Feladataiban ügyes, pontos és nagyon megbízható. Rendszerető. Szigorú önmagával és másokkal. Jó a kézügyessége. Hosszabb ideig is el van egyedül.

Mérleg

Alkalmazkodó. Kedves és udvarias. Szereti a harmóniát, a zenét , táncot. Nehezen dönt.Nem szeret megbántani másokat. Nem szereti a konfliktust. Könnyen teremt kapcsolatot.

Skorpió

Érzelmileg szélsőséges.Nem engedi magát befolyásolni. Kitartó céljai elérésében. Bátor és önálló. Nem szereti, ha túlféltik. Stresszesebb helyzetben is megőrzi a hidegvérét. Megjegyzi a jót és a rosszat is.

Nyilas

Igazságos. Nyughatatlan és fáradhatatlan.Igazi felfedező. Barátságos, együttérző és segítőkész. Gyorsan túllendül a kudarcon. Jó humoérzékű. Szereti a mozgást és a természetet.

Bak

Komoly és fegyelmezett. Nehezen barátkozik.Megbízható és türelmes. Pontos, feladatorientált. Betartja az utasításokat,akkor is ha az nincs ínyére. Néha szüksége van egyedüllétre.

Vízöntő

Ötletes és találékony. Fontos számára a közösség , az emberi kapcsolatok. Nem szereti a monoton rutint, egyedi napirendre és időbeosztásra van szüksége. Könnyen megtalálja a közöshangot bárkivel.

Halak

Érékeny.Nagyon tapintatos és tele van szeretettel, emberszerető. Hangulata gyakran hullámzó, éppen ezért szeret félrevonulni. Nehezen viseli a környezetváltozást.Halk és diszkrét.

Kos

Rámenős.Bátor, energikus és célratörő.Határozott, nyitott, dinamikus. Gyakran nyugtalan és türelmetlen.Ami a szívén , az a száján.  Gyakran megakarja mutatni, hogy mire képes, ezért néha vakmerő is. Közvetlen, nyitott. Néha túl indulatos.

Bika

Türelmes és kitartó.Szereti az állatokat és a természetet, gondoskodó. Kicsit lassú a gondolkodása, emellett megfontolt.Nehezen enged el dolgokat a környezetében, ragaszkodó típus. Hajlamos a féltékenységre.